perjantai 20. huhtikuuta 2012

Tästä se alkaa

Nukkekotiyhdistys teetti 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi 2011 rintamamiestalokitin. Rakennussarjoja on toimitettu tähän mennessä innokkaille yhdistyksen jäsenille kaikkiaan 57 kappaletta, 7 koossa 1:12 ja loput 50 koossa 1:18. Talot on numeroitu ja lähetetty tilaajille tilausjärjestyksessä. Yhdistykselle kuitenkin varattiin nr. 20.

Taloprojektin ideointi sai alkunsa Larissa Vannisen isän hahmottelemasta talomallista. Moderni talo ei kuitenkaan edennyt piirustuspöydältä, joten uusi aloitus saatiin yhdistyksen vuosikokouksessa 2010, kun Helanderin Erja lupasi ottaa haasteen vastaan. tarkoitus oli tuolloin ottaa yhteyttä alihankkijaan, jolta olisi tilattu valmiit kitit. Monen vaiheen jälkeen Erja päätyi suunnittelemaan ja sahailemaan osat itse. Kukaan tuskin voi käsittää, miten järkyttävä homma se on ollut, mutta näin jälkikäteen ajatellen ei voi kuin olla kiitollinen että näitä toiminnan naisia edellen löytyy. Kiitos Erja!

Talon nr. 20 kanssa on tarkoitus edetä ideakilpailun kautta. Seuraavaan yhdistyksen lehteen tulee tarkemmat ohjeet, mutta jo tässä vaiheessa voitte alkaa kaivelemaan aivonystyröitänne talon suhteen. Millaiseksi sinä haluaisit talon muodostuvan?

19 kommenttia:

 1. Kiva juttu! Innostaa avaamaan paketin no: 52. Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka blogi näkyykin tuolla sivussa, niin siellä ei ole oikeastaan mitään tähän liittyvää. Pitäiskö poistaa kun en tiedä tulevaisuudestakaan, ettei joku katsoja pety?

   Poista
 2. Onpa kiva idea, tosin minulle ei avautunut, että tekeekö tätä joku porukka (esim. tyyliin yhdistyksen hallitus) vai kuka sitten sen pohjalta, kun ideoita tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alustavasti on ollut puhetta, että talo laitettaisiin alulle jossain yhteisessä kokoontumisessa, ei mitään tietoa vielä missä ja milloin... Seuraavassa lehdessä tulee olemaan juttua. Toivottavasti :)

   Poista
 3. Mahtavaa Lotta! Pitääpä alkaa ideoida! Meilläkin on oma taloprojektimme, tai siis äidillä, numerolla 3. Saa nähdä, koska sitä nähdään blogissa...

  VastaaPoista
 4. Onko tuota talopakettia vielä saatavilla koossa 1:12 ja mitä se
  maksaisi? Olisi mainio mummonmökki :)
  Kiva seurata tätä projektia!

  VastaaPoista
 5. Siis ihana projekti!! Lissun tavoin itseänikin kiinnostaisi vieläkö pakettia saa tilattua, ja mitä 1:12-koossa talo maksaisi? :)

  Onnea tulevaan projektiin teille kaikille siinä mukanaoleville! Mielenkiinnolla jään seuraamaan jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä ottaa selvää. Erja kertoi aiemmin, että jos tilaajia tulee tarpeeksi, lisäsatsi on mahdollinen, mutta määrä ei ole mulla tällä hetkellä tiedossa. Palaan asiaan :)

   Poista
  2. Tämänhetkisen tiedon mukaan lisätilauksia pitäisi saada kasaan kymmenen, että toimitus laitetaan työn alle. Hinta noussee juhlavuoden 60 euron hinnasta arviolta 80 euroon.

   Poista
 6. Kiva kuulla, että projekti on hyvissä käsissä ja lähtemässä nyt liikkelle. :) Tuolla "talotehtaalla" vierailleena tiedän, että kittien tekemisessä on ollut v-a-l-t-a-v-a työ - suuret kiitokset Erjalle kaikesta puurtamisesta ja jaksamisesta! Itse olen talon nro 37 onnellinen omistaja, mutta siellä se taloparka edelleen odottelee inspiraatiota kiltisti jonossa muiden projektien kanssa... ;)

  VastaaPoista
 7. Hmmm.... mielenkiintoista!!

  VastaaPoista
 8. Höh, nyt harmittaa, kun en pakettia aikanaan ostanut. Ajattelin silloin, että vaikka niiiiiiiin tekisi mieli, en kuitenkaan sorru, kun entiset talotkaan eivät ole valmiita. Mutta on se vaan niin perisuomalainen talo, että olisi pitänyt hankkia. Mielenkiinnolla jään odottamaan näitä projekteja :-)

  VastaaPoista
 9. Niinpäs harmittaa minuakin. Jos talopaketteja vielä joskus saisi, niin olisin halukas tilaamaan. Mutta on kiva idea koota tällainen seurantablogi :)

  VastaaPoista
 10. Minulla on talo numero 2. Tuo sivulinkki menee pääblogiini ja sieltä sitten löytyy nukkisblogin linkki. Osoite on http://www.villiviinintalot.blogspot.com . Vähän on minullakin tekemistä vielä.

  VastaaPoista
 11. Voi ihanuus! Haluaisin ostaa tuollaisen, isompana tai pienempänä.

  VastaaPoista
 12. Minulla on talo numero 8 ja sen rakennusprojektista kerron blogissani http://vaarintalo.blogspot.com/

  VastaaPoista
 13. Minulla on talo numero 11 ja sen valmistumista voi seurailla täällä: http://illodinan.blogspot.fi

  VastaaPoista